MENS 94 - Innovatie voor iedereen

Download

De ontwikkeling van technologie enerzijds en van de mens als soort anderzijds gaan hand in hand. Niet altijd aan hetzelfde tempo, maar even onafwendbaar. Een verlangen is daarbij onmiskenbaar: de mens wil vliegen. Van de vleugels van Icarus tot de Orion, het nieuwste ruimtetuig van de NASA, steeds willen we hoger, sneller en vooral verder. Ook “goedkoper” drijft de technologische ontwikkeling. En ook op dat vlak hebben we bijzonder grote stappen gezet. Iedereen kan voor minder dan 50 euro een eigen vliegtuigje kopen op het internet: een drone.

En daarmee valt het toverwoord. Drones zitten alom in het nieuws. Heel wat ondernemingen, van eenmansbedrijfjes tot multinationals.
Met de regelmaat van de klok komt er wel weer een nieuwe toepassing op de markt.

Dit dossier van MeNS gaat over drones en over de honderden mogelijkheden om drones aan te passen aan je eigen ideeën en voor je eigen plannen en toepassingen. En dat kaderen we, in de vierde industriële revolutie en het internet of things. We leggen uit hoe je zelf je grootse ideeën kan waarmaken. En zo komen we tot het eigenlijke thema van dit dossier: innovatie in de 21ste eeuw.

Riemen vast, tafels recht… We stijgen op. 

Terug naar het overzicht